SnijplankenBestaat er ook zoiets als een statement maken met een snijplank? Jawel! Kies voor een unieke handgemaakte houten snijplank. Verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, motieven, maten, voorzien van een sapgoot of handige handvaten uitgespaard uit het hout. Bovendien zijn voor een persoonlijke “touch” de snijplanken leverbaar met logo, tekst of elke gewenste afbeelding. Leuk als relatiegeschenk of verjaardagscadeau.

Hout heeft een zelfreinigend vermogen. Alleen houtsoorten waar voedsel op kan worden bereid, worden gebruikt. Dure messen blijven in gebruik langer scherp.

Lees: Krassen in de snijplank

Handige Tips.

Om lang plezier te hebben van een houten snijplank, dient deze voor gebruik enkele keren met olie behandeld te worden met een natuurlijke olie geschikt voor snijplanken. De planken van Roebuust zijn al behandeld met chinese Tungolie. Het is belangrijk je plank ongeveer 1x per maand in te oliën. Dit kan met olijven bijvoorbeeld Butler, of een druivenpitolie. Ook kun je met olijfolie aan de slag.

Schoonmaken

De plank dient bij voorkeur schoongemaakt te worden met een vochtige doek. Voor een grondige reiniging de plank schoonmaken met zout en een beetje citroensap op een vochtige doek of spons. Daarna de plank behandelen met voldoende olie.

Belangrijk :

  • Houd de snijplank nooit langdurig onder water
  • Laat de snijplank nooit in water liggen of staan
  • Doe de snijplank nooit in de vaatwasmachine
  • Laat de plank nooit naast een warmtebron drogen
  • Een snijplank, die tóch in de vaatwasser is geweest, is te herkennen aan de volgende punten: hij is wit uitgeslagen, voelt ‘arm’ aan en is meestal in stukjes als een puzzel.

Bij een niet juiste behandeling van de snijplank kunnen scheurtjes ontstaan. Deze kunnen opgevuld worden met bijvoorbeeld bijenwas of carnaubawas.

Als je vragen hebt kun je mij altijd een mailtje sturen.

 

Gecombineerd esdoorn en notenhouten snijplank

Blokjes van 1×1 cm met purperharten biesjes

Olijfhout

Zebraplank

Exclusief coromandel houten snijplank

Hulp bij het maken van een logo, ook dat is mogelijk

Beukenhout met lasergravure